Tort de alune cu crema de cafea

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar. Adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 8 oua
  • 2 galbenusuri
  • 180g faina
  • 1 alune de padure
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri cacao
  • 450g zahar
  • 250g unt
  • 150ml apa
  • Pentru glazura ai nevoie de
  • 300g alba de menaj
  • Pentru ornat ai nevoie de:
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri.

Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar.

Adaugati coaja rasa de lamaie si 1 lingura zeama de lamaie, treptat; amestecati pana cand obtineti o compozitie cremoasa in care adaugati faina si alunele. Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul ramas. Incorporati spuma obtinuta in compozitia cu galbenusuri.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Unifomizati compozitia si coaceti blatul la foc potrivit. Lasati-I la racit, apoi taiati-l pe orizontala in trei

felii egale. Fierbeti un sirop din apa si zahar. Cand siropul incepe sa se ingroase, turnati-l in fir foarte

subtire, amestecand mereu, peste galbenusurile batute. Este foarte important ca in timpul acestei

operatiuni sa nu opriti baterea ingredientelor. Ingredientele se tin pe bain-marie, la foc potrivit. Se

bat 10 minute incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Adaugati treptat untul in compozitia cu oua,

cat timp aceasta este calda inca. Adaugati cacaoa

cernuta si omogenizati.

Cu aceasta umpleti foile de tort.

Topiti alba si glazurati cu un strat uniform tot tortul.
Ornati-I cu bombonele rotunde, cu decoruri specifice de Paste.

Alte retete de torturi :

Tort de migdale

Tort cu crema de castane

Tort cu zahar ars

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide