Tort de alune

Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt calde. Se trec prin masina d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. alune
  • 14 oua
  • 300 gr. zahar vanilat
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lamaie
  • liqueur
  • 250 gr. de frisca
  • 150 gr. de zahar pisat
  • 150 gr. de alune

Mod de preparare

Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt calde. Se trec prin masina de macinat nuci. Se freaca intr-un castron 10 galbenusuri de ou cu 2 oua intregi si 300 de gr. zahar vanilat bine pana se face ca o crema. Se adauga alunele, 2 linguri de pesmet fin, zeama de la o jumatate de lamaie si la urma 8 albusuri facute spuma. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia si se coace cam o ora in cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se stropesc jumatatile cu sirop amestecat cu rom, sau cu un liqueur, se umple crema de alune.
Crema de alune
Se bate 250 gr. de frisca. Se amesteca usor cu 2 galbenusuri frecate cu 150 gr. de zahar pisat. Se adauga 150 gr. de alune prajite si pisate marunt.
Se glaseaza dupa placere.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors