Tort de alune

Se prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se adauga apoi pesmetul muiat cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar zahar pudra
  • 12 linguri alune prajite si macinate
  • 3 linguri pesmet muiat in rom
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 lingurite esenta de cafea
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se adauga apoi pesmetul muiat cu rom si alunele macinate iar la final albusurile batute spuma tare. Se nunge o tava cu unt si se toarna compozitia in ea. se lasa la copt si intre timp se prepara crema. Jumatate de pahar de apa se pune la fiert cu cinci linguri de cafea. Se freaca bine untul cu zaharul pudra si se adauga apoi cate putina esenta de cafea, un galbenus si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua, pe orizontala si se imbraca tortul in crema.


Se serveste ornat cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Tort diplomat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors