Tort de albusuri

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se coace in tava unsa si in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 oua
  • 500 gr. zahar
  • 1 cana mare cu visine
  • 1 cu nuca taiata
  • 1 cu stafide
  • 1 cu rahat
  • un praf de copt
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr. unt
  • 2 foi Lica

Mod de preparare

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina.

Se coace in tava unsa si infainata cam 30 minute la foc potrivit.


Crema: din cele 7 galbenusuri si inca doua oua intregi, 15 linguri zahar, doua linguri cacao se amesteca bine si se fierb la foc incet amestecind continuu.

Rece, se amesteca cu 300 gr. unt.


Asamblarea: se pune pe o foaie Lica o parte din crema, apoi se pune blatul de albusuri, din nou crema si cealalalta foaie Lica.
Se taie in patratele de dimensiunile dorite si se serveste. Se pastreaza la rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide