Tort de albus cu miez de nuca

Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care se imparte compozitia in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 150 gr miez de nuca
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 30-50 gr cacao
  • 200-300 gr unt
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura sirop de zahar ars

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care se imparte compozitia in 3-4 foi, care se coc separat. Se prepara crema cu care se vor umple foile: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, cacaua, romul si o lingura de sirop de zahar ars. Foile umplute se suprapun si se ung deasupra cu crema. Se garniseste tortul cu nuca taiata, dupa preferinte.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Prajitura cu gem Lapte de pasare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors