Blatul: Agrisele se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si se lasa sa dea in clocot. Se scurg si se fierb moi cu zaharul, vinul si coaja de lama
Blatul:
Agrisele se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si se lasa sa dea in clocot.
Se scurg si se fierb moi cu zaharul, vinul si coaja de lamaie. Se scurg din nou prin sita.
Untul se freaca spuma si se amesteca cu galbenusurile frecate cu zaharul (60 g). Se adauga nucile macinate si pesmetul. Agrisele se amesteca usor in aceasta compozitie si la urma se amesteca cu albusurile spuma. In forma pregatita din timp se coace blatul in cuptorul potrivit de cald.
Dupa ce s-a racit, se acopera cu glazura de lamaie sau de rom.
Glazura:
Se freaca zaharul cu zeama de lamaie sau cu romul si cu albusul batut spuma, adaugat treptat cu lingurita si frecat mereu pana amestecul se albeste.
Se toarna pe tortul bine racit si se lasa sa se usuce incet (fara cuptor).
Pofta buna!
Alte retete de dulciuri recomandate:
Dulceata de nuci verzi
Dulceata de cirese amare
Dulceata de pepene
Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala