Se fraeca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si iaurtul. Se amesteca faina cu praful de copt, se toaena cate putin in blender. Se adauga si coaja
Se fraeca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si iaurtul.
Se amesteca faina cu praful de copt, se toaena cate putin in blender.
Se adauga si coaja de portocala amestecand mai departe.
Se iau 60 de g din afinele scurse din compot si se amesteca cu o paleta, foarte usor in aluat.
Se toarna in tava cu perete detasabil care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da tava in cuptorul incins la 175°C timp de 30-35 minute.
Daca incepe a se rumeni prea devreme se acopera tava cu hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa.
Se lasa blatul la racit pe un gratar, dupa care se pune pe platoul de pe care se serveste.
Se incalzesc la microunde 1-2 linguri de gem zmeura se trece prin sita, daca are simburi.
Se pensuleaza blatul si se da la racit.
Se inchide blatul foarte bine in inelul de asamblat torturi.
Se iau 100 ml din sucul compotului, se toarna praful agar,
si se fierbe 2 minute la foc lejer in timp ce se amesteca.
Se ia zeama fierbinte de pe foc si se amesteca cu restul de zeama rece.
Se lasa putin la racorit, dupa care se adauga si afinele.
Cum se racoreste se simte imediat inchegarea.
Se toarnam afinele peste blat se da la rece, peste noapte.
Se intareste relativ repede.
Inainte de decorare,se da inelul jos cu atentie sa nu se rupa din prajitura.
Se pensuleaza marginea tortului cu gem de zmeura fierbinte si se pune nuca de cocos razuita pe margine.
Se poate decora cu niste ciuciuleti de frisca (batuta cu un zahar vanilat)
Reteta Tort de afine s fost propusa de MAYA
Alte retete:Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata; Tort cu zmeura
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post