Tort Darts cu blat negru

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (44

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blaturi (3): 6 oua
  • 440ml lapte
  • 340g zahar
  • 160ml ulei
  • 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 425g faina
  • 50g de cacao
  • Crema 1 : 250g branza Philadelphia
  • 5 linguri de zahar
  • 5-6 linguri de frisca
  • Crema 2 : o budinca de vanilie
  • Ornament:Ciocolata granulata 100-150g
  • cocos si cirese

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (440ml) bicarbonatul (3-4 lingurite rase bine ), zahar vanilat (2 pliculete), faina (425g) si cacaoa (50g), amestecand in continuare cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.

Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care o tapetam cu margarina si faina si o lasam in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 1 ora si 10/15 minute sau pana cand betisorul iese curat.

Daca partea superioara a blatului va iesi mai bombata atunci va sfatuim sa o taiati in asa fel incat sa uniformizati blatul. Apoi il impartiti in 3 parti dar nu inainte de a-l lasa sa se raceasca foarte bine.

Optional se pot insiropa putin blaturile, dar nu foarte mult.

Pentru creme:

Crema 1 : 250g branza Philadelphia frecata cu 5 linguri de zahar apoi amestecata cu 5-6 linguri de frisca.

Crema 2 : Pregatim o budinca de vanilie dintr-un pachet de pudding.

Pentru ormanent:

Frisca pentru ornat totul in intregime. Ciocolata granulata,ciocolata topita la bain marie (100-150g), cocos si cirese.

Tortul este bine sa-l lasati la frigider pentru cateva ore bune.
Reteta Tort Darts cu blat negru a fost propusa de AlinTatoC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide