Tort Darts cu blat alb

Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile Pentru blaturi: Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blaturi (3): 6 oua
  • 440ml lapte
  • 340g zahar
  • 160ml ulei
  • 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 425g faina
  • 25g de cacao
  • Pentru crema: 250g crema de branza Philadelphia
  • 5 linguri zahar
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 5-6 linguri de frisca
  • Pentru ornament: banane
  • mandarine
  • caramel
  • frisca
  • ciocolata granulata

Mod de preparare

Aveti nevoie de 2 tavi rotunde(diamentrul de 26cm) pentru a face blaturile

Pentru blaturi:

Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, bine de tot, dupa care adaugati uleiul, apoi laptele, bicarbonatul, zaharul vanilat si la sfarsit faina pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.

Va vor iesi 2 blaturi (unul alb si unul negru) pe care le veti taia in 2 parti, pe fiecare, deci veti avea 4, dar aveti nevoie doar de 3 blaturi.

Turnati jumatate de compozitie intr-un bol si adaugati cacaoa pentru blatul negru si bicarbonatul (3 sau 4 lingurite rase).

Dupa ce se separa compozitia ( jumatate de compozitie este pentru blatul negru), tava trebuie tapetata cu margarina si faina.

Se da la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 40 minute.

Dupa coacere si dupa ce se raceste, se taie in jumatate pentru ca ar fi fost prea gros ca strat de mijloc in tort.

Blatul alb initial se taie in 2 parti.

Pentru creme: se freaca crema de branza cu zaharul, cu o lingura. Adaugati cele 5-6 linguri de frisca si amestecati.

Pregatiti intre timp budinca.

Incepem sa "montam" tortul.

Intindeti pe jumatate de blat alb, crema de branza cu frisca.

Puneti blatul negru deasupra cremei de branza cu frisca si adaugati budinca care s-a racit.

Adaugati blatul alb superior.

Incepem ornarea: prima este frisca

Se taie bananele rondele si se trec prin caramel.

Se da la frigider dupa ornare


Reteta Tort Darts cu blat alb a fost propusa de AlinTatoC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni

Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide