Tort cu zmeura si branza

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam faina si praful de copt si la urma amestecam cu albusurile. Am copt la 180°C

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci fina
  • 300gr iaurt de fructe de padure
  • 150gr piure de zmeura
  • Jeleu la plic cu aroma de zmeura
  • cateva bomboane albe.

Mod de preparare

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam faina si praful de copt si la urma amestecam cu albusurile. Am copt la 180 °C circa 20 min. Pentru crema am amestecat branza de vaci fina cu iaurt de fructe de padure, apoi am adaugat piure de zmeura. Am pus blatul inapoi in forma, si am adaugat crema. Am dat la rece si intre timp am facut un jeleu la plic cu aroma de zmeura, apoi cand s-a racit putin am turnat cu lingura peste crema si am dat la frigider pana s-a intarit jeleul Intre timp am topit niste bomboane albe, fara crema si cand a inceput sa se topeasca am bagat lingura in zaharul ala topit si am ridicat in sus, se formeaza ate lunguiete. Am tras cu mana de ele intr-o parte, grija sa nu puneti degetele pe zaharul topit , deci am atins doar acele ate care nu sunt fierbinti si tot asa pana am obtinut asta (imagine atasata). Pe urma am facut niste trandafiri din caramele si am ornat tortuletul.


Tortul cu zmeura si branza se serveste ca desert dupa ce a stat un timp la rece. Reteta Tort cu zmeura si branza a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide