Tort cu zahar ars si castane

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina, faina si alb

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 500 g castane
  • 20 g faina
  • Pentru crema
  • 500 g castane
  • 200 g
  • zahar pudra
  • 1 lingura lapte
  • unt
  • Pentru glazura
  • 200 g zahar pentru ars

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina, faina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa.

Crema.

Castanele fierte curatate si date prin sita se amesteca cu zaharul pisat pudra, laptele si untul. Se umple blatul cu crema, dupa care se glaseaza tortul cu zahar ars.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide