Tort cu visine si ciocolata

Tortul cu visine si ciocolata este o reteta vesela si colorata, usor de preparat potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri de faina
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 praf de copt cu sofran
  • * esenta de vanilie
  • Pentru crema de visine
  • * 2 oua intregi
  • * 4 linguri de zahar
  • * 250 g visine (fara samburi)
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 1 plic gelatina
  • Preparare crema de ciocolata
  • * 150g ciocolata cu crema de coniac
  • * 250g unt
  • * 200g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 linguri apa
  • * 1ingura esenta de rom
  • Pentru decor folosim
  • * piscoturi
  • * frisca
  • * ciocolata rasa
  • * lamaie verde
  • * fructe

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.

Preparare crema de visine

Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.

150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.

Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de visine ,apoi am pus gelatina hidratata
in cateva linguri de apa calda .

Restul de visine le amestecam in crema.

Preparare crema de ciocolata

Se pun pe baie de abur ouale,zaharul ,apa ai se bat pana devine o crema spumoasa,apoi se ia de pe foc si se pune
ciocolata si esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.

Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblare si decorare tort

3

Blatul racit se taie in 3 parti egale, si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi primul blat crema de visine al doilea blat, crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.

Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.


Tortul cu visine si ciocolata se lasa la rece doua ore dupa care se poate servi. Ca sa tina piscoturile, crema cu care ungeti blaturile o lasati sa "curga" si pe dinafara si o intindeti bine cu ajutorul unui cutit mai lat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors