Tort cu visine si ciocolata

1. BLATUL Se separa oaule. Galbenusele se freaca cu apa si zaharul. Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse. Se incorporeaza usor fai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa calda
  • 180g faina
  • 1 lingura rasa cacao
  • 150g zahar
  • 1 plic praf de cop
  • CREMA:
  • 1 borcan compot visine de 750ml
  • 2 plicuri glazura transparenta de tort
  • 800g frisca

Mod de preparare

1. BLATUL

Se separa oaule.

Galbenusele se freaca cu apa si zaharul.

Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.

Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Se pune in forma si se coace 40-45 min.

Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici.

2. CREMA

1 borcan compot visine se pune la fiert.

2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine.

Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege.

Se insiropeaza usor blatul.

Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine.

Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Pofta buna!

Reteta Tort cu visine si ciocolata a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu visine gasiti aici:

Tort cu frisca si visine,

Tort cu visine Padurea Neagra,

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce