Tort cu visine Padurea Neagra

Tortul cu visine Padurea neagra este un tort minunat, o combinate perfecta intre visine si ciocolata. Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g compot de visine fara samburi
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • 9 linguri tuica de visine
  • 1000 g smantana dulce
  • 4 plicuri intaritor de frisca
  • 16 visine pentru ornat

Mod de preparare

Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se toarna peste compozitie, dar cernute si pe rand. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pentru prajitura si se da la cuptor la 180 grade C pentru 50 de minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii: Se pune un gratar deasupra si se intoarce blatul.

Se desprinde hartia de copt de pe blat. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pt. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina si se pune la fiert. Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit. Intre timp se bate frisca cu 80 g. zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru a se intari. Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori (eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 linguri de tuica de visine(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia).

Primul blat de tort (ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de tuica de visine, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra. Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine plus un strat de frisca.

Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita.

Mentiuni: Se poate pune la mijlocul tortului stratul de frisca, iar celelalte doua parti cu gelatina cu visine si frisca.


Reteta Tort cu visine Padurea Neagra a fost propusa de Simona E. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors