Tort cu suc de portocale (de post)

Aceasta este o reteta de post, iar pentru tortul cu suc de portocale va trebuie o cana de zahar, o cana de ulei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O cana de zahar
  • o cana de ulei
  • o cana de suc de portocale
  • 3 cani de faina
  • un plic de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 5-6 picaturi de sofran
  • un varf de cutit de sare
  • o lingurita de bicarbonat stins cu lamaie
  • crema:
  • 3 plicuri de praf de crema de vanilie Dr. Oetker
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 400 ml de suc de portocale

Mod de preparare

Pentru tortul cu suc de portocale (de post) se bat cu mixerul timp de 5 minute, apoi se coace in tava tapetata la foc potrivit timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in trei foi, se umple cu crema de cafea sau cacao. Se face o crema din 3 plicuri de praf de crema de vanilie Dr. Oetker, 10 linguri de zahar pudra, 400 ml de suc de portocale. Punem praful de crema si zaharul, apoi sucul si mixam 5-6 minute. Stropim foile cu putin lichior de fructe, apoi ungem foile cu crema.


Tortul cu suc de portocale (de post) se serveste imbracat cu crema, apoi decoram cu frisca Hulala sau cu putina crema amestecata cu cacao.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors