Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura

Tortul cu ricotta, ciocolata si zmeura este un tort lejer, usor de facut, delicios si cu siguranta nu va mai ramane nicio frimitura din aceasta minunatie!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 foaie blat de tort din comert
  • 1 cutie ricotta
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar pudra
  • dupa gust
  • 100 gr. fulgi de ciocolata amaruie
  • zmeura proaspata

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Nu pot spune ca am o reteta cu cantitati exacte pt. acest tort rapid, mai ales ca l-am pregatit cu ceea ce aveam prin casa, iar la mine functioneaza perfect metoda "ochiometrica"!

Mod de preparare:

Am inceput prin a aseza pe o farfurie foaia rotunda de blat, in jurul careia am fixat un inel de tort (diametrul de 28 cm).

Apoi am trecut la prepararea cremei reci: am batut bine 100 ml frisca, am incorporat usor cu spatula branza ricotta, apoi am adaugat zahar pudra, pana cand mi s-a parut destul de dulce.Urmatorul pas a fost sa inglobez putina zmeura proaspata (restul a fost pusa deoparte pt. decor). Crema obtinuta,fiind rece si destul de consistenta, a putut fi turnata cu usurinta peste blatul de tort, in interiorul inelului. Am dat totul la rece cca. 2 ore, timp in care tortul meu s-a asezat si s-a rigidizat usor, astfel incat feliile sa poata fi taiate usor. Desi se putea scoate deja din inel si servi, eu am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata.

Am incalzit bine frisca lichida ramasa (100 ml), apoi am adaugat fulgii de ciocolata amaruie si am amestecat bine, pana s-a topit ciocolata.

Pt. a crea acel efect de ciocolata scursa pe marginile tortului, am scos inelul de tort si am turnat usor glazura. Am dat iar la rece pt. 10 min, apoi am decorat cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Enjoy!


Tortul cu ricotta, ciocolata si zmeura se serveste de la rece, ornat dupa bunul plac.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors