Tort cu piscoturi si crema aerata

Tortul cu piscoturi si crema aerata de ciocolata este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Tortul se topeste in gura pur si simplu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg zahar
  • putina sare
  • 1 praf de copt
  • pentru crema aerata:
  • 400 ml frisca
  • 200 gr ciocolata ( 70% cacao)
  • 50 gr unt
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • pentru crema de unt:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 lg cacao

Mod de preparare

Se face un blat normal din 8 oua ( vezi ingredientele mai sus), se coace in tava cu fund detasabil, tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea. 

pentru crema aerata:
Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi, intre timp bateti frisca. Dupa ce frisca e batuta turnati ciocolata topita si bateti in continuare inca 1 minut, dupa un minut adaugati fulgi de ciocolata.

pentru crema de unt:
frecati untul cu zaharul pudra pana obtineti o spuma, adaugati cacaoa si omogenizatile.

asamblare:
intr-o tava cu inel puneti blatul 1(blatul tortului sa fie feliat in 2 parti) un strat de crema de unt, crema aerata, crema de unt, blatul 2. intre peretii tavii si tort puneti piscoturile.

decor:
fructe si ciocolata


Se lasa tortul cu piscoturi si crema aerata la rece 30 de minute dupa care se scoate din tava si se serveste.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce