Tort cu piscoturi

Acest delicios tort din piscoturi se prepara foarte usor. Pentru aceasta reteta de tort mai aveti nevoie de unt, cacao, zahar, oua, esenta de rom, lapte si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr piscoturi
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 cana lapte
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul, galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Se adauga si esenta de rom. Se unge un vas cu unt, apoi se asaza pe fundul lui piscoturile inmuiate in lapte. Se toarna jumatate din cantitatea de crema, apoi se pun din nou piscoturi si se toarna restul de crema. Se acopera cu piscoturi si se lasa la frigider pana a doua zi. Adoua zi se scoate din frigider si se rastoarna pe un platou, apoi se orneaza cu frisca.


Se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Pasca cu ciocolata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Piure de mazare cu cartofi

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am...

Piure de mazare cu cartofi
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala