Tort cu piscoturi

Intr-un ibric se amesteca zaharul si pudra de cacao cu cateva lingurite de lapte. Cand se infierbanta amestecul, se pune ciocolata rupta in bucatele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 gr piscoturi de sampanie
  • Pentru crema:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 ciocolata menaj
  • 250 gr frisca
  • 3-4 linguri cacao
  • 2-4 linguri lapte
  • fructe glasate
  • bucatele mici de ciocolata

Mod de preparare

Intr-un ibric se amesteca zaharul si pudra de cacao cu cateva lingurite de lapte. Cand se infierbanta amestecul, se pune ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca si se da deoparte. Se freaca spuma untul taiat bucatele si se inglobeaza pe rand cate un galbenus. Amestecul de cacao si lapte, caldut, se toarna putin cate putin si se amesteca. Albusurile se bat spuma si se inglobeaza foarte usor in crema de unt. La sfarsit se pun in crema fructe glasate si bucatele de ciocolata. Piscoturile se pun pe un platou si se acopera cu crema.

Se niveleaza crema cu un cutit lung, udat cu apa si se imbraca tortul in frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort cu capsuni

Ciocolata de casa

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors