Tort cu piersici si stafide este o delicioasa reteta de vara. Pentru aceasta reteta de tort cu fructe aveti nevoie de piersici si stafide.
Tort cu piersici si stafide este o delicioasa reteta de vara. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa faceti mai intai blatul.
Separati oale. Albusurile trebuie batute spuma, cu zahar. La acestea adaugati apoi galbenusurile, dupa aceea faina cernuta impreuna cu zahar si uleiul. Se amesteca bine si apoi se pune in cuptor circa 30 de minute. Dupa ce a trecut testul scobitorii scoateti blatul pe o tava sa se raceasca. Cand s-a racit se taie in doua pe orizontala.
Pentru crema puneti intai gelatina la inmuiat in suc de compot.Apoi amestecati ouale cu zaharul si puneti pe foc mic sau la baie de aburi, pana se ingroasa compozitia . Se amesteca cu gelatina si se da apoi la rece.
Fructele tocate marunt se scurg de zeama si se amesteca cu crema de mai sus. se pune o foaie de blat in tava in care aranjam tortul, crema, apoi a doua foaie. Se acopera si se da la rece peste noapte sau cel putin 4 ore.
Se rastoarna si se decoreaza cu frisca si trandafiri din frisca.
Tortul cu piersici si stafide se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Pentru blat ar fi foarte folositoare o tava de la Kitchen Shop.
Noi cand vrem cu adevarat sa ne rasfatam, pregatesc un tort, ca ai mei sunt innebuniti dupa prajituri cu crema, mai ales...
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata albaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala