Tort cu piersici este un fel de prajitura cu fructe ce poate fi servit la orice ocazie festiva. Contine piersici, frisca si multe alte bunatati
Se incepe mai intai cu blatul. Pentru asta am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul. Apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina si am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca complet, dupa care l-am taiat in 3. Pentru crema piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat, am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt, peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor.
Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou.
Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat cu frisca si piersicile din compot.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post