Tort cu pere caramelizate si frisca este o minunata reteta de tort cu fructe si frisca, un tort potrivit pentru orice ocazie de sarbatoare.
Aluatul
Ciocolata se topeste la microunde sau pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca.
In ciocolata se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praf de copt si scortisoara. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma cu zaharul.
Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se golesc de seminte si partea lemnoasa.
Jumatatile de pere se pun intr-o tava rotunda (20 cm), se stropesc cu suc de lamaie si se presara cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Deasupra se repartizeaza untul taiat in feliute subtiri.
Tava se lasa la cuptor timp de 15-20 minute, cat sa se inmoaie perele.
Se scoate tava si se toarna aluatul in strat uniform.
Tortul se introduce din nou in cuptor pentru inca 10-15 minute. Cat este inca fierbinte se rastoarna pe platou.
Tortul se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post