Tort cu pepene galben

Am pregatit o tava cat jumatate din cea de chec- cu folie inauntru. Am amestecat cam 150 de grame biscuiti (farmitati, rupti bucati mici) cu unt cat o

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 150 de grame biscuiti si unt cat o nuca
  • 270 de grame pepene galben
  • 250 de grame de quark (branza proaspata
  • moale) si 150 de grame de iaurt
  • gelatina- patru folii si jumatate
  • zahar sau o lingura de miere

Mod de preparare

Am pregatit o tava cat jumatate din cea de chec- cu folie inauntru. Am amestecat cam 150 de grame biscuiti (farmitati, rupti bucati mici) cu unt cat o nuca. Am turnat in tava uniformizind compozitia si am apasat bine. Am dat pepenele pe razatoare si a rezultat un piure. Am pus gelatina in apa rece pentru 5 minute, dupa instructiunile de pe plic. Am dizolvat-o apoi in putina apa calda (in care dizolvasem si mierea) si am amestecat-o cu piure-ul de pepene. Quark-ul l-am amestecat cu iaurtul si deasupra am adaugat piure-ul de pepene cu gelatina (racite complet).

Am pus compozitia alba peste blatul de biscuiti si am dat la frigider pina a doua zi.
Reteta Tort cu pepene galben a fost propusa de Gabriela Carmen

Alte retete:Tort cu pepene rosu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide