Tort cu nuci si crema

Deasupra tortului cu nuci si crema, turnam o glazura facuta din 320 g zahar, 3 linguri de apa si zeama de la o lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • 3 linguri de pesmet
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • o lingurita de scortisoara
  • glazura :
  • 320 g zahar
  • 3 linguri de apa si
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Pentru tortul cu nuci si crema, se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, apoi nuca, lamaia, pesmetul, scortisoara, dupa care se pun la copt in tava tapetata. Dupa ce s-a racit, se taie in trei parti, iar umplutura se face dintr-o crema din lamaie, cacao sau ness. Dupa aceea, deasupra turnam o glazura facuta din 320 g zahar, 3 linguri de apa si zeama de la o lamaie.


Tortul cu nuci si crema se serveste cu crema de lamaie, cacao sau ness si cu glazura deasupra.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala