Tort cu nuca si dulceata de cirese amare

Tortul  cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de z

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 de grame de nuci
  • 300 de grame de zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala si sucul portocalei
  • 40 de grame de faina
  • Glazura:
  • un plic de sos de vanilie
  • 150 ml de lapte si coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Tortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de zahar.

Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun deoparte.

Se bat apoi cele 5 galbenusuri cu putin zahar.

Dupa care se adauga in robotul care se invarte incet coaja rasa de la o portocala, sucul portocalei, doua linguri de faina adica 40 de grame si amestecul de nuci si zahar.

Se adauga albusurile batute spuma si se se da la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Se taie in doua si se umple cu dulceata de cirese amare.

Se amesteca un plic de sos de vanilie cu 150 ml de lapte si coaja rasa de la o portocala si amestecul se toarna pe tort ca si glazura.


Tortul se poate servi cu cafea sau sos de fructe acrisoare. Reteta Tort cu nuca si dulceata de cirese amare a fost propusa de Dayana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide