Tort cu nuca de cocos

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar pudra
  • 60 gr alune
  • 60 gr faina
  • 50 gr unt
  • Pentru crema:
  • 75 gr zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 3 galbenusuri
  • 180 gr unt
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr ciocolata menaj

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca totul bine si se toarna in forma de tort tapetata. Se coace blatul in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute. Se face un sirop legat din apa si zahar si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca totul bine pana se raceste siropul. Se amesteca siropul cu untul frecat spuma, cu 75 gr nuca de cocos si cu ciocolata topita la cald. Se taie blatul, se umplu foile cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca in crema ramasa.

Se orneaza tortul cu un strat de nuca de cocos rasa. Alte retete de dulciuri:

Cremsnit

Tort cu piersici

Amandine cu crema de ciocolata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala