Tort cu morcovei

Cerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc. Bateti ouale bine impreuna cu zaharul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt nestins
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 250 ml ulei
  • 185 g zahar brun
  • 4 oua
  • 400 g morcov dat prin razatoarea mare
  • o canuta de nuci taiate in bucati mici

Mod de preparare

Cerneti faina adugati condimentele, bicarbonatul si praful de copt si puneti de-o parte. Faceti cuib in mijloc.

Bateti ouale bine impreuna cu zaharul brown si uleiul si adaugati la faina si condimente.

Cand s-a omogenizat se adauga morcovul ras si nucile si se amesteca incet cu o lingura de lemn

Se coace la foc mic (160 de grade C) timp de o ora si jumatate, acum depinde si de cuptorul fiecareia. Se incearca in mijloc cu o scobitoare.


Se serveste imbracat in crema de unt cu aroma de lamaie sau simplu pudrat cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors