Tort cu migdale si mascarpone

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inau

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 90 g unt
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • praf de copt; crema: 5 g gelatina
  • 60 g migdale dulci
  • fin macinate
  • 60 g migdale amare macinate
  • 60 g zahar pudra
  • 50 ml lichior de migdale
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inauntru. Se pune in forma de tort si se coace 40 min. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se moaie gelatina in apa rece. Se amesteca migdalele cu zaharul pudra,lichior, coaja de lamiie si crema mascarpone. Se dizolva gelatina si se incorporeaza in crema. Blatul se taie pe 3 niveluri si se umple cu crema. Se bate frisca si se acopera tortul. Se decoreaza cu migdale.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors