Tort cu migdale si cirese

Pentru BLAT se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, untul apoi se adauga ouale pe rand iar la final faina+praful de copt si migdalele macinate. Apoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT: 60 gr. unt
  • 60 gr. zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 oua
  • 40 gr. faina
  • 50 gr. migdale
  • 1 lingura cu praf de copt
  • CREMA: 1 plic gelatina
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 80 gr. zahar
  • 250 gr. smantana pentru frisca
  • 1 borcan compot de cirese
  • 1 plic glazura transparenta de tort(tort gelee
  • folosit si la tartele cu fructe)
  • pentru decor putina frisca si cateva migdale

Mod de preparare

Pentru BLAT se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, untul apoi se adauga ouale pe rand iar la final faina+praful de copt si migdalele macinate. Apoi se toarna aluatul in forma de tort si se coace 25-30 min la 185 grade, pina scobitoarea a iesit curata. Pentru CREMA se fierbe budinca cu laptele si zaharul in mod normal apoi am dizolvat gelatina in 4 linguri apa si se incorporeaza in crema fierbinte. Se amesteca si se lasa sa se raceasca foarte bine. Se bate smantana pina s-a intarit. Si apoi se pune in amestecul de smantana cate o lingura de budinca rece si se amesteca bine. Se pune in jurul blatului inelul de tort si se toarna crema peste blat. se pune 2h la frigider. Intre timp se pune ciresele in sita sa nu mai aiba suc deloc si se pregateste glazura de tort ca pe plic cu 250 gr. apa. Se pun ciresele peste crema si se toarna glazura. Si se da din nou la rece, apoi se orneaza cu migdale si frisca. Dupa inca 2-3 ore se poate taia.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...

Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala