Tort cu mere si vin

Pt blat fana se amesteca cu praful de copt si cu zahar, zaharul vanilat, sare, ou, si unt. cand aluatul este omogen se pune pe masa de lucru si se las

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 75g zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • putina sare
  • 1ou
  • 75g unt
  • kg mere
  • 1 budinca de vanilie
  • 100g zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 375 ml vin alb
  • 375ml suc mere
  • 400 ml frisca
  • 2 intaritor frisca
  • 2 zahar vanilat
  • pistazie macinate

Mod de preparare

Pt blat fana se amesteca cu praful de copt si cu zahar, zaharul vanilat, sare, ou, si unt. cand aluatul este omogen se pune pe masa de lucru si se lasa jumatate de ora la racit. se pune intr-o forma dar un sfert din aluat se pune pe marginile formei.

Pt umplutura merele se curata de coaja si samburi si se taie bucatele mici. din budinca, zaharul vanilat, vin si sucul de mere se pregateste o budinca. se pune in budinca si bucatelele de mere si apoi aceasta compozitie se pune peste blatul din forma si se da la cuptor.

Cand e gata se scoate si sa lasa la racit dupa care se poate orna.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide