In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate
In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incit sa il acopere in totalitate. Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate pina devine o bezea tare. Se adauga galbenusurile, apoi se pune si faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptor, care trebuie sa fie bine incins, cca.45 min. (se verifica cu paiul sau scobitoarea). Dupa ce este copt, se rastoarna imediat pe un platou. Dupa ce s-a racit, se imbraca cu frisca. Este foarte gustos si fara frisca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post