Tort cu mere si dulceata

Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri rascoapte
  • 250 g migdale
  • 250 g faina
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • zahar
  • dulceata

Mod de preparare

Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin.

Dupa ce s-au frecat bine toate, se adauga faina, amestecandu-se impreuna putin si usor. Nu se unge cu

unt forma de tort.

Se coace incet compozitia, la foc moale, 45 min. Apoi se lasa blatul sa se raceasca.

Umplutura. Se curata merele, se taie sferturi, se fierb cu putin zahar si se dau prin sita. Se acopera suprafata tortului cu mere apoi se aranjeaza pe deasupra fasii inguste din coca oprita, care se asaza ca un gratar.

Ca sa nu se arda la coacere, sub forma se pune o tava. Se poate acoperi tortul, daca dorim, cu dulceata sau chiar cu marmelada.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors