Tort cu mere si dulceata

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se curata merele de casuta d

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de mere ionathan
  • o lingura de fructe din dulceata
  • 100 gr. de unt sau margarina
  • 4 oua
  • un pachetel cu zahar vanilat
  • o lingura rasa cu faina
  • 250 gr. de zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se curata merele de casuta de simburi cu un cutit special, lasind nestrapunsa partea de jos. Nu se curata merele de coaja. In golul obtinut, se pune in fiecare mar fragmente mici din fructele din dulceata. Restul de zahar se topeste intr-o craticioara ai carei pereti se imbraca apoi cu zaharul ars. Se pun fructele peste zaharul ars, pe care s-a asternut un strat de unt netopit. Se bate spuma albusurile, se incorporeaza in acestea faina si se toarna amestecul peste mere. Se da la cuptor pe baie de aburi pentru 30 de minute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide