Tort cu mere si crema de zahar ars

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti 2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 8 oua
  • 50g unt
  • 400ml lapte
  • aici
  • va spun in linguri la zahar ca nu stiu in grame:
  • 17 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • nuci

Mod de preparare

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti

2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere

se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara

3. apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)

4. asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele

intre timp pregatim crema de zahar ars 4 oua, 4 linguri de zahar

5. se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti

6. am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, "l-am supt" cu un servetel, se pune crema peste

7. turnati crema mai incet si mai de jos

8. se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine

a mea arata asa

9. intre timp, se face pandispanul: 4 galbenusuri pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei

10. 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand

11. pandispanul, l-am pus peste crema, peste el, bucati de nuci

12. scos din cuptor, rasturnat

13. siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul

14. se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa

15. pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, "varful" din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie

16. vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit "fata" ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai


Reteta tort cu mere si crema de zahar ars propusa de Bogdana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide