Tortul cu mere si aroma de rom este foarte delicios, usor de preparat si are un gust special de sezon. Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina.
Tortul cu mere si aroma de rom este foarte delicios, usor de preparat si are un gust special de sezon.
Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, in gaura de la mere se pune zahar, cacao si scortisoara in cantitate redusa! Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand zaharul ,apa, esenta, zaharul vanilat, galbenusurile, praful de copt se amesteca cu faina.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.
Se scoate tortul, se lasa la racit 10 minute, dupa care se acopera cu glazura preparata!
Tortul cu mere si aroma de rom cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post