Tort cu mere frantuzesc

Untul se bate spuma cu 100 g zahar, 1 lingura de zahar vanilat si sare, se adauga rand pe rand 2 oua, faina si amidonul amestecate cu praful de copt s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • Un praf de zahar
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • 1 plic de praf de copt
  • 750 g mere acrisoare
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu 100 g zahar, 1 lingura de zahar vanilat si sare, se adauga rand pe rand 2 oua, faina si amidonul amestecate cu praful de copt si se framanta. Se curata merele de coaja, sescot cotoarele si se taie in felii de jumatate de cm. Cuptorul se incalzeste dinainte la 180°C. Aluatul se asaza intr-o tava cu diagonala de 28 cm unsa cu unt, se niveleaza si searanjeaza merele. Prajitura se pune pe gratarul de jos si se coace 35 de minute. Smantana si ouale ramase se amesteca cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Compozitia se toarna peste prajitura cu mere si se pune din nou in cuptor pentru 25 minute. Tortul racit se presara cu zahar vanilat.
Alte torturi recomandate

Tarta capsuni si branza

Tort cu capsuni

Tarta cu capsuni

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala