Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza si acest praf va fi in loc de aluat.
Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Tortul este fara blat si cand zic asta ma refer la faptul ca nu are aluat/coca, pentru ca o sa vedeti la final, cand o scoateti din cuptor ca se formeaza un fel de blat.
Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza bine si acest praf va fi in loc de aluat.
Merele se razuiesc fara sa fie decojite, se stropesc cu sucul de la o lamaie si apoi se adauga zahar vanilat si scortisoara si se amesteca.
Se foloseste o forma rotunda cu pereti detasabili sau orice tava rotunda de cuptor, se pune o hartie de copt pe fundul ei si apoi se unge cu ulei atat pe fund cat si pe pereti. Se pregateste cuptorul.
Tortul se aranjeaza asa:
Primul strat este de praf, cam un deget, al doilea e de mere (2 degete) si asa mai departe astfel incat sa fie 3 straturi de praf si 3 de mere. Aveti grija ca straturile de praf sa nu fie mai groase de un deget ca altfel nu se coc.
Se da la cuptor 40-50 de minute, iar cand e gata, se lasa putin sa se raceasca si apoi se scoate din forma si se taie sau, daca forma nu e cu pereti detasabili, mai bine lasati-l in tava ca sa nu se rupa.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post