Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pis
Se spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza cu putina scortisoara pisata si se lasa la rece o ora. Se framanta un aluat frantuzesc din 125 gr unt, o ceasca de apa calda si fains, care se pune la rece o ora, apoi se framanta din nou cu restul de unt. Aluatul se tine la rece inca o ora, apoi se imparte in doua parti egale si se intind foi, care se pun intr-o tava rotunda, neunsa, sa se coaca doar pe jumatate. Foile se coc pe rand. Se pune umplutura de mere pe o foaie astfel pregatita, se acopera cu foaia ramasa si se continua coacerea. Se scoate cand aluatul s-a rumenit usor, se raceste in tava si se taie felii, in raza.
Feliile de tort se servesc simple, sau acoperite cu frisca.
Alte retete de torturi:
Tort diplomat
Tort de capsuni
Tort cu mere si crema de zahar ars
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post