Tort cu mascarpone, ciocolata alba si glazura de zmeura

Tort cu mascarpone, ciocolata alba si glazura de zmeura este o reteta de tort fin cu crema delicioasa si glazura de fructe ce va desfata papilele gustative. Este un tort potrivit pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat am folosit:
  • 180 g biscuiti simpli macinati
  • o lingura de zahar si
  • 100 g ciocolata alba topita.
  • Pt crema:
  • 300 ml lapte condensat
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 4 foi de gelatina
  • 1 cutie mascarpone Delaco
  • 30 g lichior(eu am folosit cherry ).
  • Glazura :
  • 350 g zmeura congelate
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Blatul:

Biscuitii macinati se amesteca cu ciocolata topita in cateva linguri de lapte si cu zaharul .Se intinde pe fundul unei tavi cu pereti dezmontabili si se pune la frigider.

CREMA:

Se pun foile de gelatina in apa rece la hidratat , laptele condensat se toarna intr-o tigaie si se pune la incalzit la foc mic.
Cand este cald se ia de pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata .
Pana aceasta crema se raceste batem frisca, punem mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza. .
Stoarcem gelatina si o topim in cuptorul cu microunde impreuna cu lichiorul.
Adaugam gelatina si esenta de vanilie.
Se amesteca bine, se scoate tava de la frigider si se toarna crema peste blat.
Lasam la frigider circa 2 ore (crema trebuie sa fie inchegata bine)

Glazura:

Amestecam zmeura cu zaharul si ferbem 10 minute adaugam sucul de la o lamaie.


Dupa ce se lasa 2 ore la frigider (crema trebuie sa fie inchegata bine) tortului cu mascarpone si ciocolata alba i se adauga si glazura de zmeura calda.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

O prajitura delicioasa cu fructe de sezon, inspirata de la Vali Nusescu, reteta si...

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala