Tort cu mascarpone

Acest delicios tort cu branza mascarpone mai are in compozitie lapte, faina, unt, zahar, oua, budinca cu gust de frisca.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 1 budinca cu gust de frisca
  • 150 gr mascarpone
  • Pentru ornat:
  • 50 gr bombonele colorate
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Pentru blat

2

Se amesteca faina cu untul, zaharul, oul si se framanta bine. Se inveleste aluatul in folie si se pune la rece pentru 30 de minute. Se tapeteaza o forma cu diametrul de 23 cm si se pune aluatul in ea. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 15 minute.

Pentru crema

2

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si se adauga praful de budinca, amestecat in prealabil cu putin lapte. Se amesteca bine, apoi se ia de pe foc si se amesteca continuu pana se raceste. Se adauga apoi branza mascarpone in compozitie si se amesteca bine. Daca e nevoie se mai adauga zahar sau esenta. Se pune crema de branza peste blat, se orneaza cu bombonele si se toarna gelatina. Se lasa la rece pana la servire.


Se serveste rece.

Alte retete de dulciuri:

Pasca cu ciocolata

Pasca cu branza

Tort diplomat

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors