Tort cu mango si crema de branza

Incingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti amestecul rezultat intr-o fo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 35 g nuci prajite macinate
  • 20 gr de gelatina
  • 3 fructe de mango coapte
  • 150 ml suc de portocale
  • 350 g mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 50 ml iaurt

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 grade C. Bateti ouale si zaharul spuma. Incorporati faina, praful de copt si migdalele. Puneti amestecul rezultat intr-o forma de sufleu (diametrul 24 cm), coaceti-l cca. 15 minute, apoi lasati-l sa se raceasca.

Inmuiati gelatina. Curatati fructele de mango, indepartati-le samburii si taiati fructele bucati. Spalati portocala cu apa fierbinte, radeti-i coaja(un sfert) si pasati-o laolalta cu bucatile de mango(la blander). Gelatina dizolvati-o in sucul de portocale, usor incalzit. Adaugati-o, impreuna cu zaharul si crema de branza,iaurtul in piureul de fructe. Incorporati frisca batuta si lasati crema rezultata la rece pana incepe sa se inchege. Taiati blatul orizontal, in jumatate. Inchideti partea de jos intr-un inel de tort. Intindeti jumatate din crema, adaugati al doilea blat, apoi restul de crema si lasati tortul cca. 3 ore la rece.


Alte torturi recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala