Se omogenizeaza untul cu o treime din cantitatea de zahar. Se adauga esenta de rom si un varf de cutit de sare. Unul cate unul se adauga galbenusurile
Se omogenizeaza untul cu o treime din cantitatea de zahar. Se adauga esenta de rom si un varf de cutit de sare. Unul cate unul se adauga galbenusurile. Albusurile se bat spuma, adaugand restul de zahar. Macul se amesteca cu faina si amidonul. Spuma se adauga la crema si se amesteca usor. Se presara amestecul de mac si faina. Se amesteca bine toate ingredientele, avand grija sa nu faca cocoloase. Se ia o forma de tort cu diametrul de 26 cm, se unge cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se toarna amestecul obtinut. Se coace la la 190 de grade timp de 45-50 minute. Infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca nu se lipeste, inseamna ca e gata.
Se pudreaza cu zahar sau se stropeste cu glazura de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Chec pufos
Papanasi fierti
Prajitura cu prune
Am pregatit o omleta delicioasa cu leguma mea preferata dovlecelul. Pentru a reduce timpul am ras dovlecelul de seara si l-am...
Omleta cu dovlecel si telemea de oaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala