Tort cu lichior de portocale

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • praf de copt. Pentru crema: 200 g ciocolata
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • 2 portocale
  • coaja confiata de portocale
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • o cana si jumatate de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 250 g frisca
  • 2 linguri de jeleu de portocale

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga la albusuri. Se amesteca praful de copt cu putin otet si se incorporeaza impreuna cu faina in albusuri. Se unge o forma rotunda cu unt, se toarna aluatul si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si o cana si jumatate de lapte si se pune vasul la fiert in bain-marie. Se amesteca mereu pana cand se ingroasa crema. Se freaca untul spuma, iar ciocolata se rupe in bucatele si se topeste intr-un vas in baie de aburi.

Se adauga ciocolata peste untul frecat si se incorporeaza cu lichiorul de portocale si coaja confiata de portocala, se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in jumatate. Se face un sirop din zahar, zahar de vanilie si o cana de apa. Se adauga coaja rasa de portocata si se toarna peste blaturi. Se asaza un blat pe un platou, se acopera cu felii de portocale si cu jumatate din crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se acopera tortul cu felii de portocala, asezate in cercuri concentrice, pe margine se imbraca in frisca. Se incalzeste putin jeleul si se intinde peste feliile de portocala. Se tine cateva ore la frigider.

Alte retete de tort recomandate

Tort de visine

Tort diplomat

Tort de zmeura

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors