Tort cu inghetata

Se bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza pe rand albusurile. Se amesteca in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • 80 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • inghetata de fragi
  • 250 gr frisca
  • 100 gr fragi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza pe rand albusurile. Se amesteca in compozitie, cate putin, faina si praful de copt. Se obtine un aluat moale, care se toarna in forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute.

Cand s-a racit, se pune blatul pe un platou, se acopera cu inghetata de fragi si se orneaza cu frisca si fragi proaspeti. Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Tort diplomat

Inghetata de ciocolata cu piscoturi de sampanie

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors