Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul
Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul intr-o forma pentru tort, acoperita cu folie de hartie, coacem 10-15 minute la foc mediu, la 180 de grade, apoi , daca s-a racit, indepartam folia si punem blatul inapoi in forma de tort.
Pregatirea cremei: Se amesteca 3 pahare de iaurt nature cu 250 g zahar pudra, si cu 3/4 din piersicile din compot taiate cubulete marunte. Apoi fierbem 1 dl apa cu 20 g gelatina, pe care o amestecam in crema, dupa ce s-a racit, impreuna cu frisca batuta spuma. Umplem forma cu crema si o punem la frigider timp de aprox. 3 ore. Dupa ce s-a racit, iar crema s-a intarit, ornam cu felii din fructele ramase din compot.
Dupa care, fierbem un jeleu din 2 dl zeama din compot, 10 g gelatina si 60 g zahar, pe care-l intindem uniform deasupra, cu ajutorul unei pensule. Daca jeleul s-a intarit, taiem tortul din forma, il ungem lateral cu frisca si cu migdale prajite.
Alte retete dulciuri recomandate
Tiramisu original
Tort de ciocolata
Prajitura nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post