Tort cu iaurt de piersici

Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina (alba)
  • 3 pahare de iaurt
  • 250 g zahar pudra
  • 400 g frisca batuta spuma
  • 1 cutie de compot de piersici
  • 1 dl apa
  • 30 g gelatina
  • 50 g migdale

Mod de preparare

Separam albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile se bat spuma cu zahar tos, apoi se adauga cu grija galbenusurile si faina. Turnam aluatul intr-o forma pentru tort, acoperita cu folie de hartie, coacem 10-15 minute la foc mediu, la 180 de grade, apoi , daca s-a racit, indepartam folia si punem blatul inapoi in forma de tort.

Pregatirea cremei: Se amesteca 3 pahare de iaurt nature cu 250 g zahar pudra, si cu 3/4 din piersicile din compot taiate cubulete marunte. Apoi fierbem 1 dl apa cu 20 g gelatina, pe care o amestecam in crema, dupa ce s-a racit, impreuna cu frisca batuta spuma. Umplem forma cu crema si o punem la frigider timp de aprox. 3 ore. Dupa ce s-a racit, iar crema s-a intarit, ornam cu felii din fructele ramase din compot.

Dupa care, fierbem un jeleu din 2 dl zeama din compot, 10 g gelatina si 60 g zahar, pe care-l intindem uniform deasupra, cu ajutorul unei pensule. Daca jeleul s-a intarit, taiem tortul din forma, il ungem lateral cu frisca si cu migdale prajite.
Alte retete dulciuri recomandate

Tiramisu original

Tort de ciocolata

Prajitura nuca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Budinca bicolora

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc". Ma gandesc ca nu este asa de greu sa pregatiti ceva bun si aspectuos copiilor,...

Budinca bicolora
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala