Tort cu glazura de lamaie

Foile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara amoniacul si coaja rasa d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 500 g zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri faina
  • Glazura:
  • crema de lamaie sau zahar pudra

Mod de preparare

Foile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara amoniacul si coaja rasa de lamaie.

Se coc 4 foi care se umplu cu crema.

Crema. Se freaca untul cu zaharul si zeama de lamaie. Laptele se ingroasa cu faina ca o ciulama.

Dupa ce s-a racit se adauga cate o lingurita din ciulama peste untul frecat, zeama de lamaie si putina coaja rasa.

Tortul se poate acoperi cu crema, dar atunci se prepara crema in cantitate dubla, sau se poate presara cu zahar pudra.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tort de capsuni

Tort tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors