Tort cu glazura de ciocolata

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi care se umplu cu crema

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 200 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 100 ml lapte
  • 250 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 250 gr unt
  • putin rom
  • Ingrediente glazura:
  • 160 gr zahar
  • 1 paharel apa
  • 100 gr ciocolata rasa
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma.

Se coc 6 foi care se umplu cu crema de nuci si se acopera cu glazura.

Pentru crema, Se fierbe laptele cu nucile, vanilia si zaharul, sa dea intr-un clocot. Se freaca untul spuma cu putin rom, dupa care se amesteca cele doua compozitii impreuna.

Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se freaca apoi cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor si se adauga untul.

Se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura simpla si rapida cu visine

Chec cu visine

Strudel cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide