Tort cu fructe si crema de struguri

Tortul cu fructe si migdale este delicios si foarte aspectuos. Se poate prepara pentru zilele festive sau doar cand aveti pofta de dulce, mai ales cand gasim fructe proaspete din belsug.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 5 linguri de faina
  • * 100 g ciocolata
  • * 70 g fulgi de migdale
  • * 1 praf de copt
  • * 1 zahar vanilat Bourbon
  • * esenta de migdale
  • Pentru crema de struguri
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 250 g branza de vaci dulce
  • * 250 g struguri albi
  • * 250 f struguri negri
  • * 200 g smantana
  • * 200 g zahar pudra
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru crema de fructe de padure
  • * 400 ml frisca lichida
  • * 200 g coacaze negre
  • * 200 g capsuni
  • * 100 g mure
  • * 100 g zmeura
  • * 150 g zahar
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos, cel vanilat si mixam pana obtinem o compozitie de bezea.
Galbenusurile se bat cu putina apa minerala,esenta de migdale si ciocolata topita pe baie de aburi.
Apoi le adaugam in compozitia de albusuri,punem fulgii de migdale iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 minute.


Preparare crema de struguri

Mixam frisca cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi adaugam smantana,iar la sfarsit branza de vaci.

Se deshidrateaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la baie de aburi si se toarna in fir subtire peste crema.

Amestecam usor in compozitie, apoi adaugam bobitele de struguri pe care le-am taiat bucati mici.

Dam compoztia rezultata la rece pentru aproximativ o ora.


Preparare crema de fructe de padure

Mixam frisca cu zaharul pudra , apoi adaugam fructele, iar la sfarsit gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.
Dam crema la frigider pentru o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza prima foaie de blat pe platou,apoi punem inelul de la tava de copt si adaugam crema de fucte de padure, apoi asezam a doua parte de blat, crema de struguri si ultima parte de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Dupa cele 4 ore indepartam inelul de la tava de copt si ornam tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi, de jur imprejur presuram fulgi de migdale si decoram cu fructe.
Pofta buna!


Lasam sa se raceasca ciocolata topita, dupa care tortul cu fructe si crema de struguri se poate taia si servi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors