Tort cu fructe de padure

Tortul cu fructe de padure este un tort foarte elegant, mai usor de preparat decat pare la prima vedere, cu aroma intensa de fructe.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri faina
  • * 6 linguri zahar
  • * 6 linguri ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 1 zahar vanilat
  • * esenta de vanilie
  •  
  • Pentru crema:
  • * 400 g fructe de padure
  • * 200 g branza de vaci
  • * 200 g frisca lichida
  • * 200 g zahar pudra
  •  
  • Pentru asamblare mai folosim un blat dreptunghiular care se prepara din:
  • Pentru desenarea modelului de pe blat folosim:
  • * 30 g piure fructe de padure
  • * 30 g unt
  • * 20 g faina
  • * 20 g zahar
  •  
  • Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri faina
  • * 4 linguri zahar
  • * esenta de vanilie
  • * 2 linguri ulei
  • * jumatate lingurita praf de copt

Mod de preparare

Preparare blat:
Intr-un bol mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand galbenusurile pana se incorporeaza toate bine.
Adaugam treptat zaharul,apoi esenta de vanilie si uleiul.
La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor timp de 25- 30 minute.

Preparare crema:
Din fructele de padure obtinem un piure.
Branza de vaci de mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga frisca si piureul de fructe.
Crema obtinuta se da la frigider timp de 2 ore.

Preparare blat dreptunghiular:
Intr-un bol amestecam bine 30 g unt cu 20 g zahar , 30 g puire de fructe si 20 g faina.
Pentru model am folosit un desen pe o foaie care se aseaza pe tava, peste foaia cu desen punem o hartie de copt transparenta.
Amestecul de mai sus se pune intr-un pos si se desezeaza peste hartia de copt modelul din desen.
Dam la congelator tava timp de 30 minute.

Intre timp pregatim blatul astfel:
Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Scoatem tava din congelator si adaugam peste modelele intarite crema de blat uniformizand foarte bine tot amestecul.
Dam tava la cuptor timp de 25- 30 minute.

Asamblare si decorare tort:
Primul blat racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza pe un platou inelul de la tava de copt, apoi primul blat se adauga crema si se continua pana terminam blaturile si crema.
Blatul dreptunghiular racit se tare in doua parti egale si se pune cu partea desenata spre exterior,din jur imprejurul blatului.
Blatul obtinut se da la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa preferinta.
Se taie felii si se serveste .
Pofta buna!

Pentru servirea acestui tort as alege acest produs:
http://shabbychicshop.ro/produse-din-sticla/909-farfurie-din-sticla.html


Tortul cu fructe de padure se serveste dupa ce a stat la frigider.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti

Mancare de cartofi cu pui si ardei copti
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala