Tort cu fructe

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat : 3 oua
  • 60 g zahar
  • 40 g unt
  • 60 g pudra de migdale si 80 g maizena
  • o lingurita de praf de copt
  • Crema: 775 g smantana (lichida) de 15%
  • 775 g branza ricotta
  • 150 g zahar
  • 17 g agar dizolvat intr-un pic de apa

Mod de preparare

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.

Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.

Crema: se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.

Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.

Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.

Se lasa peste noapte la frigider.

Gelatina si decorul de fructe:

A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.

Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.

Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.

Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.

Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat

Alre retete:

Tort de ciocolata cu fructe; Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors